pondělí 22. října 2012

Myšlenka dne (která mě napadla při chystání večeře)


Chcete-li, aby vás měl někdo rád, aby vás měl v úctě a bavil se s vámi jako s kamarádem... nesmíte se s ním kamarádit!

7 komentářů:

  1. pageysflover:
    Tak mě teď zrovna napdá takový citát, že se líp říká Ty vole než Vy vole- zkrátka cizí se k nám vždycky chovají s větším respektem, akorát nevím, proč to takhle je... a jak jsi zrovna teďka u večeře přišel na tuhletu myšlénku? :O

    P.S. nějak mi nejde okomentovat s mým účtem google- nevím proč :(

    OdpovědětVymazat
  2. Já nevím, ale mně přijde, že úcta, kamarádství a mít někoho rád jsou tři úplně rozdílné věci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně. Přece nebudu vyjadřovat jednu stejnou věc třemi synonymy. :-)

      Vymazat
  3. Tak tenhle citát se mi ale vůbec nelíbí! Je to podle mě hovadina!
    Přece úctu můžu mít k cizému člověku, stejně tak jako k příbuznému nebo kamarádovi! A to stejné je s respektem! Ale mít někoho rád je ještě něco jiného. Když si někdo naší úctu zalouží, tak je dobré mu jí prokázat. A ke kamarádovi můžeme mít úctu, respekt i lásku - když si jí zaslouží. A když jí od nás chce přijmout.

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasit s tím nemusíš, to je jasný, ale v mém případě je tahle "hovadina" pravda pravdoucí. Já k tomu původně chtěl dát do závorky dovětek: Protože když se s nimi začnete kamarádit, poznají, jací jste.
    No a v mém případě je to hodně velký šok.

    Chtěl bych být literární postavou. Mám odzkoušeno, že těm se promíjí daleko víc. Dokonce i ten největší padouch může mít své nadšené obdivovatele. Hm, teď mě napadá, že já už vlastně svým způsobem literární postava jsem - na netu, "v psané podobě" se těším zájmu a přízni, ale doma by mě nikdo mít nechtěl. :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Jen jestli si s tím hodně velkým šokem moc nefandíš. :o)Vidím to tak, že všechny mezilidské vztahy fungují na principu akce a reakce... aneb, co zaseju, to sklidím. Když mám pocit, že úroda nic moc, nebudu brblat na kvalitu zrna a počasí, ale první co udělám, že budu příště víc přihnojovat.
    Free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co když mám nedostatek hnojiva? (Ale možná bych mohl použít cizí, neb nedávno mi jistá osoba řekla, že se ze mě posere. :-)

      Vymazat