pátek 26. října 2012

Odpad?

Vypadá to, že Češi zase jednou něco nepochopili. Ale co čekat od národu, jehož polovina chodí v tričku od Vietnamců a navíc absolutně nerozumí ironii :-) Člověk se tím pádem ani nemůže divit, že Dokonalý svět, dle mého názoru nejkvalitnější původní seriál, který kdy TV Nova uvedla, dosahuje na ČSFD hodnocení 50% a nemálo uživatelů se nezdráhá označit ho za odpad
Zajímavé je, že Sex ve městě je mnohem oblíbenější a diváci si ho váží o dost víc. No, já viděl s bídou pět dílů, ale nepřišly mi ani z poloviny tak vtipné jako epizody z redakce časopisu Grace. Vlastně, většinou mi Sex ve městě přišel tak trochu trapný, hlavně když přišlo na ten sex.
Možná je to způsobené tím, že ČSFD bůhvíproč žánrově řadí Dokonalý svět mezi drama. Jo, drama je to taky, a nejen kvůli Oscarově sebevraždě, ale především je to komedie. A povedená komedie, pamatuju, jak jsme se u každého dílu se Sebastianem váleli smíchy (Neměli bysme jít na policii? - Prosím tě, jak chceš policajtům vysvětlovat, kdo je Karl Lagerfeld?). Možná, že divákům nedošlo, že to není míněno vážně. Koneckonců, vysílalo se to na Nově, a jak známo, pravidelní diváci této televizní stanice nejsou zrovna důvtipní. 
Pozor, následuje spoiler!
Z nějakého důvodu mi v paměti nejvíc utkvěla věta, kterou Saša Rašilov, inteligentní, mladý (bisexuální :-) ředitel módního magazínu Grace, řekl své přítelkyni, "malé, tlusté, ze Seredě", z níž se - proti její vůli - stala velice úspěšná modelka (což svědčí o tom, že skutečně byla blbá, protože kdokoli jiný by po takovém džobu skočil a nahrabal si prachy, aby nemusel do konce života hnout prstem). Když po něm Mařka chtěla, aby s ní bydlel na Jižním městě (nebo Černém mostě? už si nevzpomínám) v panelákovém pidibytě, protože se od něj nechtěla nechat "vydržovat" v jeho nádherném loftu za 50 tisíc měsíčně, řekl jí: "Jestli chceš, žij se mnou můj pohodlnej život, protože já s tebou ten tvůj nepohodlnej žít nebudu."
A už vidím, jak půlka Čecháčků ohrnovala nos. Každý chce žít v luxusu, ale když na něj nemá, aspoň opovrhuje těmi, kdo si ho jaksepatří užívají (je to stejný, jako když všichni na ČSFD tvrděj, jaká byla Peříčko blbost, a přitom si ho právě u tohohle pořadu honili jak diví :-). Ach jo, proč já nemůžu bejt modelka! Mně by nevadilo, že si mě Saša Rašilov (nebo kdokoli jiný) hejčká. :-D Asi jsem mužský ekvivalent pindulíny (žena, která chodí s bohatými pány, aby mohla nakupovat ve značkových prodejnách :-).
Řekl bych, že průměrný divák, pokud tedy zvládl víc než jeden díl, fandil mnohem víc Mařce, případně "velrybě". Chudák slečna Michelle. Taková to byla úžasná postava! A Jitka Čvančarová ji zahrála bravurně (o blbinké Ivuš Zuzany Norisové nemluvě). "Prosím vás, to pan Gore nezná jinou barvu než oranžovou?" - "Ale to jsou boty na treking." - "No, to ale ještě nevysvětluje, proč jsou tak hnusný."

6 komentářů:

  1. pageysflower:
    Až ten seriál zas budou dávat, tak se snad budu muset podívat! Už jsem slyšela od několika lidí, že to bylo vtipný. A je fakt, že co se týče vkusu jsme na tom fakt dost bledě. Ale vždyť přece oblečení nemusí stát majlant. Já třeba chodím do sekáče a mám aspoň něco, co jiný nemá a taky protože se to už aspoň jednou pralo, tak vím, že se to nesrazí ani jinak nezdeformuje :). Dobrý vkus není otázka peněz, ale spíš estetického cítění a smyslu pro kombinaci barev atd.

    OdpovědětVymazat
  2. pageysflower: Jo a ještě jsem zapomněla- to bys toho chtěl moc od "diváků Novy" aby rozuměli ironii. Přitom ironie a sarkasmus mi tolik připomínají britský humor, který je vskutku smrtící a já ho miluju. A je fakt, že závist a opovrhování něčím, na co nemám bohužel patří k našim častým vlastnostem. Smutné, ale pravdivé...

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, ano - jak smutně pravdivé! Všechno můžu podepsat - ten seriál je prostě boží!!!!! Slečna Michelle je má nedostižná hrdinka! Aby taky ne,že:-).
    A jestlipak si, Psisko, pamatuješ Zákony pindulín? :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já nosím oblečení od Vietnamců, nakupuju v Kik a C&A a nestydím se za to. A na seriály nekoukám vůbec. Jsem jiný živočišný druh:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten seriál byl opravdu povedený a i já souhlasím, že z toho co Nova vytvořila tohle mě opravdu bavilo. I když módě ani za mák nerozumím, bylo to nadmíru vtipné. Sice jsem ze začátku nečekala, že mě to bude bavit, jelikož takovéhle české seriály nesleduju, ale hodně mě překvapilo že jsem viděla každý díl a těšila se na další.
    Charaktery postav byly hodně povedené. A jelikož Jitku Čvančarovou mám hodně ráda (je to krásná baba) tahle zajímavá role ji opravdu seděla. Příliš jsem si neoblíbila slovenskou Popelku... nebo jak té káče chcete říkat. Mě připadala strašně mdlá a nezajímavá. Ale ostatním bych snad všem dala prst nahoru.
    To že český divák takový seriál nedocení, tomu se ale vůbec nedivím. Většina je rozežraná americkými a anglickými seriály a českou komerční tvorbou opovrhuje už z principu. Navíc téma seriálu o módním průmyslu taky není zrovna pro každého. Hold průměrnému českému hodnotiteli na ČSFD se nezavděčí nic.

    Dahaka

    OdpovědětVymazat
  6. ten název mi asi nic neříká.. ale cfko (čsfd) je kapitola sama o sobě.. Když se člověku něco líbí, tak to tam nemá moc dobré hodnocení třeba...

    Wierka

    OdpovědětVymazat