sobota 13. října 2012

Ach jo

Proč člověk musí bejt na fejsbůčku, aby ho lidi vnímali? Já FB nesnáším, tak co tam dělám? Odpověď je nasnadě: musel jsem se přihlásit, jinak bych v životě nic neprodal. Hm, za chvíli se možná personalisti budou ptát, jestli máte FB. A kdo ho mít nebude, ten práci nedostane, protože je podle všeho asociální (když není na sociální síti). Tak mě napadá, věděj vůbec dnešní dospívající, jaký to je chodit k sobě na návštěvu? Když mi bylo šestnáct, měl jsem kamarádku, se kterou jsem choval morčata. O letních prázdninách jsme se vídali každej den, a když začala škola, tak aspoň dvakrát třikrát do týdne. Dneska bychom se "vídali" na fejsku. Onehdá jsem v tramvaji slyšel, jak se loučí dvě školačky. První: "Tak večer na FB?" Druhá: "Jasně!"
Přátelé, nebydlím zrovna v domově důchodců, ale i mně přijde, že tohle už je přehnaný. A to mám internet docela rád.

7 komentářů:

  1. "I ty, Brute?!" Asi budu jediný asociál v celé Evropě:-D. Protože,přiznám se, jsem nepochopil smysl toho všeho... Ale možná mi to ještě jenom nikdo nevysvětlil:-). Tak se ptám: co to dělá, co nedělá mail, skype, icq, blog a já nevím co ještě, co už člověk všechno má?

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda mám "fejsko", ale to jenom proto, že mě do toho tenkrát uvrtala kamarádka z Austrálie, abychom si mohly psát.. Nakonec jsem zjistila, že se pak k Tobě nabaluje spousta dalších a dalších lidí, které jsi ani v životě neviděl... a kdyby s nima člověk měl se všemi komunikovat a napsat jim denně aspoň jednu větu, tak už by v životě neudělal nic jinýho :)Navíc je to takový ten obrázek "ovcovství", jak říká můj, teď už bohužel bývalý šéf Venouš. Prostě všichni tam jsou, tak tam musím být taky, páč jinak nejsem "in". Já se přiznám, že tam chodím jenom na své oblíbené kluby různých hudebních skupin, abych odtamtud třeba získala nějaké informace nebo obrázky... nejvíc mě štve, když mi furt na mail choděj upozornění typu: "Máte nevyřízená oznámení od vašich přátel, kteří publikovali obrázky, zprávy atd" - no a co? Já na to fakt nemám čas sledovat každou *tůt-ovinu* . Ale Ty ses tam asi přidal, protože je tam klub BJD, nemýlím se?
    Je to fakt smutný, ale když jsem já byla teenager, tak ke mně vždycky přijela spolužačka na kole(jednou mi pří tý příležitosti znárodnila tričko :) )nebo jsme šly se sestřenkou do kina... dva mí kámoši přišli a přinesli magneťák a vyměňovali jsme si nahrávky a plakáty, diskutovali o muzice a lidi tak nějak měli k sobě blíž. Lidstvo asi během následujících desetiletí skončí jako populace izolovaných jednotlivců propojených po netu. Pak se člověk diví, že přibývá tolik duševních případů a psychoušů. Ale možná je to taky tím, že pracovní vytížení a shon jsou dneska tak velké, že ani už nikdo nemá čas chodit po návštěvách. Civilizace a pohodlí s tím spojené si prostě vybírá svou daň...

    OdpovědětVymazat
  3. Já se na FB přihlásil proto, že tam chodí nejvíc českých majitelů BJD a je šance, že tam něco prodám, neb tam mají tzv. bazárek, kde kvete (nejen) second-handový obchod. Už teď mám jednu zájemkyni o šperky, která například na fórum snad ani nechodí.
    No a to, že už asi osm lidí óchá nad Flaviho medvědím oblečkem, taky není k zahození. :-D Flavi bude nadšen, on má totiž strašně rád publikum.
    Ale je fakt, že se ke mně najednou hlásí lidé, které podle všeho vůbec neznám. :-)

    Sebastiane, myslím, že není nutné, abys byl na FB, pokud nemáš nic na prodej. Tak to aspoň vidím já. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já si na FB povídám s kamarády. Mám bohužel pár kamarádů hodně daleko ode mě, takže si aspoň na FB můžeme "popovídat". A sleduju (a přidávám fotky) do BJD skupiny. A BJD bazar je dobrá věc. Ale je fakt, že díky panenkám mám v přátelích hodně lidí a vůbec je neznám a a ani s nimi nijak nekomunikuju:-) Já si tam pravidelně povídám jen se třemi kamarády, které znám i osobně.

    OdpovědětVymazat
  5. Já osobně znám lidi, co povětšinou jsou na FB, ale znám i takové, kteří nejsou, kteří si ho třeba zrušili. Ono "tenkrát" kdy začal ten boom, tak jsem se "delší dobu bránila", ale pak jsem se tam regla a jeden z plusů je to, že prostě má člověk někdy "jednodužší" kontakt s nějakýma lidma viz. tím, že když s někým něco domlouvám (nějakou objednávku) je to jednodužší = rychlejší, než přes mail ... ale osobně nejsem milovníkem vysedáváním u FB, když je možnost se s někým sejít osobně.

    OdpovědětVymazat
  6. S FB je to jako se vším ostatním... jaký si to uděláš, takový to máš. Mě nahradí mail, smsky, skype, webové stránky a jako bonus mi chodí upozornění na zajímavé knížky, koncerty, akce atd.
    pageysflower: Ta otravná upozornění, co ti chodí na mail se dají snadno zrušit.
    Free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už v něm taky našel zalíbení. Ale mail mi asi nenahradí nikdy. I proto, že ne všichni, s kým si píšu maily, mají FB.

      Vymazat