sobota 9. března 2013

Naše víkendové ranní potěšení :-D

Chtěli byste znát recept na spokojené manželství? Základem jsou víkendová, ranní potěšení. Ta naše jsou inspirována Francií. A ingredience?
- hladká mouka
- vejce
- mléko
- skořice
- světlý toastový chleba
- povidla
- zakysaná smetana
- špetka soli
- olej na smažení
- prdopeč alias prášek do pečiva (nemusí být)

Postup: Z mouky (můžete do ní přidat i prdopeč, aby těsto bylo vláčnější, ale není to nutnost), mléka, vejce a špetky soli ušleháme, umícháme nebo umixujeme klasické těsto na palačinky. Stačí menší množství, takových 150 ml. Přidáme skořici (já dávám cca kávovou lžičku). Vezmeme dva plátky toastového chleba, jeden potřeme povidly a slepíme dohromady. Z jedné strany polijeme těstem a dáme smažit na pánev s rozehřátým olejem. Když máme osmaženo, vezmeme si obracečku, toast vyndáme z pánve, polijeme těstem druhou stranu a dáme znovu smažit. (Já to dělám takhle "na etapy", protože jinak se vrchní vrstva moc rozmáčí, než se osmaží ta spodní.) Pak z obou stran osmažený toast dáme na talíř, potřeme ho smetanou (dle mého mínění čím tučnější a krémovější, tím líp) a podáváme.

Jak vidíte, jedná se o upravené (podle mě vylepšené :-D) francouzské toasty, resp. kombinaci francouzských toastů, palačinek a bavorských vdolečků. :-) Jako náplň můžete použít klidně i marmošku a navrch dát ovoce, šlehačku... cokoli vás napadne.
Uvidíte, že pokud začnete toto podávat o sobotách a nedělích do postele, vaše manželství se o 100% zlepší. :-D

3 komentáře:

  1. pageysflower: Mňam... to zní moc dobře! My zase teď už od středy jíme dort od Šambovy babičky, který dostal Míra k svátku. :) Tyhle tousty budu muset taky zkusit!

    OdpovědětVymazat
  2. Já chci taky dort! Ale ne, nesmím to přehánět, nebo mi ta radost z nižší váhy moc dlouho nevydrží. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. ...na to asi nepotřebuji ani manželství... :D Donutím prostě rodinné příslušníky to rovnou servírovat :D V naší sladkožroutské rodince se jistě tyto toasty též chytí :)

    OdpovědětVymazat