pátek 8. května 2015

Dvacatero přikázání aneb bez práce nejsou... pamlsky

Narazil jsem na zajímavý blog http://sadisticpanther.tumblr.com/ plný inspirativních článků, které člověka, resp. zvířátko často přimějí k zamyšlení. Píše ho majitelka obchodu Kittensightings a zároveň návrhářka všech zdejších obojků, ušisek a jiných potřeb pro kitten-play. 
Její článek o sebestředných zvířátkách a majitelích, kteří je rádi rozmazlujíí, mě donutil zauvažovat o tom, jestli náhodou tak trochu nespadám do té kategorie subů, co zaujímají postoj "Tady jsem, tak mě zbožňuj a dávej mi dárky, protože já jsem tvůj mazlíček a zasloužím si to". Ale takhle to nefunguje. A já to vlastně vím celou dobu. Díkybohu. Jen si to občas tak úplně neuvědomuju. Chce to víc než jen vypadat hezky a každý večer podržet. Dobří páníčci nepadají z nebe a zaslouží si opravdový respekt, porozumění, dokonce i péči. 
Tak jsem si sepsal takový seznam věcí, které by mělo dobré pet dělat, aby si zasloužilo dobrého páníčka. Některé body jsou hůř "dodržitelné" i pro mě, ale uvědomuju si, že dokud se nezlepším, nebudu připravený přijmout to, po čem léta toužím. :-)

Dvacatero dokonalého mazlíčka


  1. Snaž se být co nejvíc veselý a dobře naladěný. Nemusíš se smát na celé kolo, ale nešiř kolem sebe negativní energii. Pozor na výkyvy nálad. Náladová zvířátka nemá nikdo rád.
  2. Pečuj o sebe, podobně jako si kočky čistí svůj kožíšek a brousí drápky. Nenechávej péči o svůj zevnějšek jen na páníčkovi. 
  3. Nemusíš sežrat všechno, co vidíš. Dokonce ani tehdy, když jsi toulavý psisko. Stravuj se přiměřeně a zdravě.
  4. Buď víc aktivní, nečekej, až tě páníček vyzve ke hře. To neznamená, že máš být otravný.
  5. Nauč se rozpoznat chvíle, kdy není dobré dožadovat se pozornosti.
  6. Socializuj se, aby ses nebál jiných lidí. Zvířátko je také společník. A společník, který se vyhýbá společnosti, není to pravé ořechové.
  7. Buď alespoň jednou denně asistenční pejsek. Nebuď líný a přines páníčkovi večeři, hrnek kafe, knihu... a buď přitom milý. Pozor na kyselé obličeje typu "no jo, tak já to teda udělám, když to musí být". Dělej to dobrovolně, s radostí a z lásky. Tvůj páníček pro tebe dělá taky hodně.
  8. Komunikuj, komunikuj, komunikuj. Neuzavírej se do sebe, nebuď nečitelný. Buď spontánní. Zvířecí chování je průzračné jako sklo pro toho, kdo zná jejich jazyk. Dovol páníčkovi, aby se ho naučil, a neměň ho. 
  9. Poděkuj za každý dárek, za každý pamlsek. Nezapomínej, že náklonnost, kterou dárky představují, není samozřejmost. Je to odměna. Nenech svého páníčka pochybovat o tom, že dělá dobře, když tě rozmazluje. Jinak budeš dřív či později bez dárků a možná i bez obojku. 
  10. Naslouchej, protože každý páníček si rád vylije srdce svému zvířátku. Tvojí předností oproti (jiným) lidem je to, že umíš mlčet jako hrob, nesoudíš a neudílíš nevyžádané "dobré rady".
  11. Nedělej chytráka, když na to není nikdo zvědavý. Tvůj páníček si váží tvojí inteligence a ví, že nejsi hloupý. Tak se nepředváděj ve chvílích, kdy to nepřinese nic dobrého. Když se ukáže, že má páníček mezery ve vzdělání, neposmívej se mu a zvol ten nejvhodnější způsob, jak ho na to upozornit. Nikdy páníčka nepodceňuj, protože když už se stal tvým páníčkem, zaslouží si respekt. Pokud máš pocit, že si respekt nezaslouží, je na čase zvážit rozchod.
  12. Pořiď si hračky. :-) Plyšové, gumové, latexové aj. Nebude ti smutno, když páníček odejde, a budete mít o zábavu postaráno, když bude s tebou.
  13. Nebuď útočný, ale nezaujímej ani přehnaně obranou pozici. To, že na světě jsou zlí lidé, neznamená, že i tvůj páníček je zlý.   
  14. Nepřestávej se učit, jak být to nejlepší zvířátko. Hledej nové hry, nové způsoby, jak páníčka udělat šťastným. Trénuj svou roztomilost, nepřestávej pilovat svou schopnost vypadat k sežrání. :-)
  15. Nemilá překvapení v podobě loužiček (třeba z rozlitého čaje :-D) nejsou nic moc, ale překvapení v podobě chybějícího spodního prádla pod svrchním oblečením páníčci milují! Pamatuj na to a buď schopen - mile - překvapit. Skutečná zvířátka překvapují svými kousky třeba i na stará kolena.  
  16. Važ si toho, co tvůj páníček dělá (jeho zaměstnání např.), a zajímej se o jeho koníčky. Na sto procent ho to potěší a bude mu to lichotit. To přece chceš, ne?
  17. Nebuď nešťastný z toho, že nevypadáš jako koťata/štěňata etc. na internetových stránkách s pet-play, protože to jsou jen modelky/modelové a ty jsi skutečný, krásný a originální. Tak se nestyď a ukaž se. Osobní kouzlo dokáže přitáhnout spolehlivěji než tělo jako z Playboye.
  18. Nelpi na minulosti, ani se přehnaně nezaobírej budoucností. Reálná zvířata nemají ani z poloviny tolik psychických problémů jako lidé, protože žijí pouze v přítomnosti. To neznamená, že máš žít ze dne na den, nýbrž naučit se být šťastný tady a teď. 
  19. Věř svým instinktům a nebuď přehnaně podezíravý. Nemusíš důvěřovat každému, ale pokud ti páníček opakovaně tvrdí, že tě má rád a dokazuje to různými činy, je to určitě pravda. Když si budeš namlouvat, že se něco pokazí, určitě se to stane.
  20. Važ si sám sebe, pokud dokážeš dodržovat výše uvedená pravidla, protože to znamená, že jsi dokonalé pet, zasluhující lásku a péči.

 
zdroj: https://www.etsy.com/listing/176483456/sir-and-pet-keychain-and-necklace-set

Tato pravidla jsem sepsal na základě svých zkušeností a zejména díky tomu, že jsem se (snad!) poučil z vlastních chyb. Jsou určená jen a pouze antropomorfním zvířátkům v SSC* bdsm vztahu, jehož součást tvoří pet-play. Není tedy nutné, aby si z tohoto textu brali příklad ostatní lidé, třeba manželky nebo přítelkyně, ale mohou se jím inspirovat, pokud chtějí. :-) Pozitivní energie, otevřený komunikační kanál a vstřícnost jsou důležité pro každý vztah. 



* safe, sane, consensual - bezpečný, příčetný, konsensuální (oboustranně dohodnutý)

4 komentáře:

  1. To sú pekné pravidlá. Prajem Ti aby si si našiel niekoho, kto si to od Teba všetko naozaj zaslúži:)

    OdpovědětVymazat
  2. Jeej velmi pekne zhrnute a spisane. Myslim si zetake dokonale zvieratko by chcel kazdy😊. Aj ked by nebolo dokonale, uz aj snaha sa ceni....

    OdpovědětVymazat
  3. Kde já jsem jen teď takový obchod viděla? Jasně ho vidím ve své hlavě. Stojím u výlohy a jsem naprosto hotová z těch ťuti ňuti obojků a podbných ozdob a nemůžu uvěřit tomu, co vidím. A taky tomu, že u něčeho takového vážně stojím. Jenže nějak si ten zážitek neumím zařadit do zbytku svého života. To snad bylo jen ve snu. Ach jo. Škoda. :( PS: Já ti také samozřejmě přeji nějakého hodného a trpělivého paníčka. Hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat