sobota 19. listopadu 2011

Vzteklá mrcha: úvod

Troufli byste si dát svou důvěru neochočenému psu z ulice, o kterém se říká, že má vzteklinu? A když by ji zklamal, zasloužil by si druhou šanci? 
A co třeba třetí?




Tento příběh vám bude vyprávět muž středního věku, který mohl - svými vlastními slovy - "klidně v důchodu vzpomínat na všechna ta léta s pocitem, že líp už je snad ani prožít nešlo". Jenže to by asi bylo moc nudné. Takže si tam nahoře někdo řekl: Hej, trochu mu to zpestříme. Co třeba ta jeho holka? Avšak jeho kolega na třetím obláčku zleva pravil: No ale musí za ni dostat nějaký odškodnění! To by nám tam dole pěkně poděkovali, kdybysme jim brali lidi a neposílali jim náhradu.
A tak se bohové, dobří i zlí, zase jednou pobavili. Na účet nicnetušících, nevinných smrtelníků. 
Lidužel, nám to zas až tak legrační nepřipadalo. A už vůbec ne Zdeňkovi, který potkal bytost z jiného světa. No... rozhodně nepocházela ze světa, ve kterém žil on. Anebo vy.




Za korektury a názor prvního, resp. druhého čtenáře mnohokrát děkuji Leesil (omlouvám se, že to píšu takhle, ale nějak nemám rád výraz beta-read :-).



15 komentářů:

  1. Tfuj, tfuj, tfuj (virtuálně plivu pro štěstí), přeju těmto stránkám hodně dobrých čtenářů!

    OdpovědětVymazat
  2. Leesil: Děkujeme převelmi! :-) Začínat nanovo je vzrušující (jak by jistě potvrdilo mnoho mužů s krizí středního věku :-), ale taky občas těžký. A já vážně doufám, že ty první krůčky zvládnem. A s podporou čtenářů jako jsi ty to určitě půjde snáz. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky přeju moc štěstí! Moc a moc příjemných čtenářů a nikoho zlého a otravného. Nechť tě provází literární Síla! :-)
    Konec přání, vzhůru na čtení!

    OdpovědětVymazat
  4. Gratulujem Anjelovi a Démonovi k spoločnému počinu a teším sa na ďalšie stretnutia :).
    M. h.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak hodně zdaru v dalším psání, snad už tě žádný výšši mocnosti nebudou trápit. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. M.h.: On je to přeci jen víc počin anděla. Démon posloužil pouze jako inspirace a občasný rádce. :-) Stejně jako např. u TCNT? ještě na ODG (ať žijí zkratky a šifry!) :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Věrní čtenáři zůstali a doufali, tak jako já, že bude jeden slib dodržen (ať žijí ty šifry).
    A opravdu byl. Takže já mohu jen s radostí pogratulovat k těmto stránkám a novému počinu. Držet palce i u nohou přes teplé ponožky (a to je sakra těžká záležitost, jsi to někdy zkuste)a doufat že nastává nová lepší éra.
    I já se připojuju k přání všeho štěstí.

    OdpovědětVymazat
  8. Dahaka: No, bohužel, zas až tak dodržen nebyl, ale rád bych zdůraznil, že ne mou vinou. Už se totiž nedostanu na mail ODG, kde jsou všechny kontakty na mé čtenáře. Chtěl jsem poslat odkaz, ale... jaksi nebylo kam. :-( Tak snad mě ti, kdo budou chtít, najdou přes DS.

    OdpovědětVymazat
  9. Psisko, neboj, já myslím, že si tě najdou, protože tvůj styl je nezaměnitelný a díky DS tě uvidí:)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak nějak myslím,že jsi byl lordem. Možná se pletu, každopádně povídka si mně získala a jsem zvědav na vývoj. L.P.

    OdpovědětVymazat
  11. No mě se to povedlo taky náhodou. Leesil se nepochubí (bude za to krutě potrestána). Ještě že existuje DS. Ani jsem nemusela tu aktualizaci rozklikávat a věděla jsem odkud vítr vane. :D

    OdpovědětVymazat
  12. To je pěkná myšlenka, že by nám bohové měli za každého , koho nám vezmou, někoho dát jako " náhradu "... nicméně mám za to, že se tak neděje...

    OdpovědětVymazat
  13. Když jsem viděla slovo Psisko, první, co mě napadlo, bylo: "Jo!" =D Díky a já jdu číst =)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak ja idem trošku na výlet do sveta, kde bohovia ľuďom posielajú náhradu za toho koho im vezmú. Som zvedavá čo tomu pánovi poslali za psisko:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám pocit, že už jen tato základní myšlenka je čirá utopie. :-) "Rovnováha" je ve světě udržována jinak. A to tak, že někdo má všechno a někdo nic. (Naštěstí je tu ještě spousta těch, co jsou někde uprostřed.)

      Vymazat