středa 22. října 2014

Chmůrolovec, část II.

O čápech, černých i bílých vranách, Pinocchiovi a hledání první dětské lásky.

Číst kapitolu ve Word Online


13 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Obsah mne zaujal už v první kapitole, ale jelikož čtu většinou v práci nebo za chůze, nestíhám komentovat a potom už si nikdy nevzpomenu na přesné znění toho, co jsem k tomu chtěla říct.
    Líbí se mi pojetí i styl psaní. Já říkám: palec nahoru a jen tak dál. :-)

    N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vynasnažím se. :-) A každopádně díky, že ses vrátila a napsala. Moc si vážím každého pozitivního komentáře, i kdyby byl jen jednoslovný, :-)

      Vymazat
  3. I apologize that I have not written sooner, but I forbid myself open this section during morning drive for commitment. You can in fact deserve to be read with full attention. That time is up now. So...

    Dočkal som sa „WTF momentu prekvapivo rýchlo“! Filípek v sukienke s túžbou po nohaviciach... ech, to zasa zmotal ten setsakramenský anjel pri „výrobe odliatkov bytostí“. Jasné, že hej! Opäť čumel anjelici oproti do dekoltu a vhodil chlapčenskú dušu do Alenky. Už som predsa písal Svätému Petrovi, aby tie rubáše dali upraviť, že odhaľujú príliš mnoho! Zatrolená práce! :-D
    Uf, zasa behá po svete ďalšia bytôstka s nešťastným srdcom, trpí, trápi sa, ale Lord jej pristrčil do cesty zaujímavého tvora.

    Teší ma tento počin od pána, čo bravúrne vládne brku. Čo vydláždil nevraživú cestu mladučkým životom Fila, ponúkol mu pomoc. Ingustom nasiaknutým tichou priazňou vykreslil chodníček smerujúci k spriaznenej duši... hoci podľa doterajšieho popisu je spriaznená duša, či blíženec prípad sám o sebe na zamyslenie.
    Hm, divný pavúk.

    Ale opäť som sa kráľovsky bavil, Vaše Lordie Psisko! Iste, temná zabednenosť jednoduchšieho zámočníka bolí vo vzťahu k dieťaťu, lenže „kde nič nie je, ani čert neberie“ a zámočník nikdy nepochopí, nepripustí, neprecitne.
    Vieme obaja, koľko takýchto „zámočníkov“ behá po svete. :-/

    Obdivne podávané pochody hlavy „divného pavúka, čo sa popáli o svätožiaru“ mi opäť dvíhali kútiky do úsmevu, s rozkošou som roloval textom vyššie, opäť Psiskom vzdelávaný históriou. Nasával som nové fakty, pre väčšinu z nás obyčajné, ale Lordom videné v inom spektre súvislostí a pre mňa tak nové a osviežujúce.
    Až uhrančivo som sledoval „tanec pavúka na tenučkom ľade odopierania intímností k Filovi, jeho pevné odhodlanie bez prešľapu, až po sebapoznanie k anjelom“. Nevídané. Pre mňa výborne spracované.

    A prišiel menší „WTF moment“... uch, priateľka? Milenka?
    Ale vlastne prečo nie? Chcem povedať áno... ÁNO! Hlava si hneď uvedomila možnosť ďalší pamlskov v tvare písma nových stránok, v chuti histórie chlapa, „čo je gay a ľutuje, že nie je“.

    Ďakujem Vám, vzdialený priateľu, za chrumkavú hodinku, za ukojenie mojich fajnšmekerských čidiel... na dnes som plne uspokojený! Dnešný deň sa mi rátal.

    Teraz poštvem na seba „skromnosť, umiernenosť v mlsaní“, skrotím páliacu túžbu škemrať u Vás, fialový Roderik Galant, o rýchle pokračovanie... pretože najvyberanejšie kúsky dobrôt si treba užívať po kúskoch, aby sme dokázali oceniť majstrovstvo nadaného tvorcu.

    Buďte zbohom, Vaše Lordstvo, nech Vám Múza žehná, brk slúži... hm...
    Zasa prídem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase tolik chvály! Vážně čteš moje povídky? Nespletl sis tyhle stránky s nějakými jinými? :-)

      Mám takovou teorii podpořenou mnohaletými zkušenostmi - ztracená existence může najít důvěrníka a spřízněnou duši zase v jiné ztracené existenci. Ne vždycky (taky zkušenost :-). Jeden druhému musí umět dát to, co druhá strana potřebuje. No, a Filip potřebuje tatínka, zatímco vypravěč... potřebuje hlavně někoho, kdo mu pomůže najít sám sebe. :-)
      Ale to, co tady píšu, není žádná novinka, každý přece ví, že vrána k vráně sedá. A na druhou stranu - že se protiklady přitahují.
      No, mám v troubě švédský koláč, brzy by měl být hotový, tak ho jdu omrknout. :-)
      A ještě jednou díky moc!

      Vymazat
    2. Počkaj? Mno... ale áno, je to Tvoja poviedka! Hech, skoro si na vyplašil... :-D
      Ok, vrána k vráně sedá, Psisko si koláč hledá!

      Bon appétit! Et puis bonne nuit et doux rêves. Je souhaite la réussite à tous demain.

      Vymazat
    3. Hm, francouzština. Jdu navštívit překladatelskou agenturu strýčka Googla. :-)
      Hej då!

      Vymazat
    4. uch! čestne priznávam, zo švédštiny neviem ani ťuk... dokonca som si nie istá, či je to švédsky :-(

      prosím, mluv česky, češtinu mám rada, ak si môžem vybrať preklad knihy medzi slovenčinou a češtinou, prím má Tvoj rodný jazyk :-)

      tiež dabing filmov, rozhodne česky! ( yop, okrem rozprávok, som rozmaznaná a slovensky dabované animáky uprednostním... asi zasa nejednoznačnosť v mojej kotrbe)

      Vymazat
    5. Hej då znamená na shledanou. Ale já taky neumím švédsky, jen pár slovíček. I když jedno švédské slovíčko znají všichni lidé na světě - IKEA. :-D Jo, a skanzen. Skanzen se nazývá skanzen podle stockholmské části Skansen, kde vzniklo první muzeum pod širým nebem, dokumentující život našich předků.

      Vymazat
  4. Pche! Ty si teda vyčuraný priateľ! Verejne si ma tu usvedčil z klamstva... včera som čestne priznávala, že neviem švédsky ani ťuk... a pravda... IKEA poznám :-( sorry, chlpáč.
    Díky za dovzdelanie o skanzene... hm, majú tam aj Valhalu? :-)

    To mi pripomína, pred pár dňami som bola poučená mojim synom, ako vznikol názov šach, šach mat a čo to značí.
    Mám vás rada, moje éterické bytosti, vaše edukatívne nutkanie si pochvaľujem. Podchvíľou som dokonalejšia o nové informácie.

    A čo švédsky koláč? Nepripálil si Psisko labky, hmatové fúziky, či nezničil tmavú podsadu kožucha? Chutilo?

    Už stihlo Tvoje prezieravé kukadlo nazrieť do archívu poviedok z čias pionierov a niečo vyselektovať pre moje bezodné chuťové poháriky? Hynú smädom hoc aj po nedokončených prácach.
    Môj mail mlčí, odmieta so mnou prehodiť pár slov o došlej pošte od Lordieho Psiska. :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Ester- tvoje rozsiahle opisy su uzasne. Este si tam zahrnul aj filozofiu...supr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, díky, díky! Ale, jak říká vypravěč, jsou to jen úlomky vědění. :-)

      Vymazat
  6. Ach, neviiem čo cítíť, mám zmätok. Píšeš pocity toho chlapa s ľahkosťou a vtipom a je akoby spokojný s tým svojím asexuálnym životom, že sa ho neodvážim ľutovať... asi by to ani nechcel. Som zvedavá či sa Filipovi podarí presvedčiť ho, že milovať sa s niekým môže byť aj krásne:) Ale maličkého mi ľúto bolo, keď ho odmietol:( aj keď chápem, že užiť si s ním by bolo asi ešte skoro. No lenže vysvetliť to takému nadržanému puberťákovi tak, aby ho to nezranilo a aby uveril, tak to musí byť poriadne ťažké:)
    Skvelá kapitola skvelého príbehu:)

    OdpovědětVymazat